Loading...

Even geduld AUB...

Het team van osteopathie­praktijk
Seppe Huysmans

Seppe Huysmans

osteopaat d.o

Margot Chen-Maenhaut

osteopaat d.o

Luckas Biltereyst

kinesist
×

Seppe Huysmans

osteopaat d.o

In de osteopathie ontdekte ik mijn passie. De samenhang tussen de verschillende systemen in ons lichaam intrigeert me en daar wil ik dan ook zoveel mogelijk kennis over hebben. Het boeit me om het ontstaan van bepaalde klachten en het lichaam als één geheel te bekijken. Door osteopathie te studeren vond ik eindelijk antwoorden op vragen die ik mezelf al heel lang stelde. Na een vijfjarige opleiding studeerde ik af aan de Belgian School of Osteopathy met een thesis over cervicogene duizeligheid. Ondertussen ben ik daar ook hoofddocent ‘Anatomie en palpatie’.

De interconnectviteit van alle weefsels in het lichaam is steeds mijn vertrekpunt als osteopaat. Alles is in beweging. Elke cel in het lichaam is belangrijk. Het is die complexe verbinding tussen oneindig veel elementen die osteopathie zo interessant en boeiend maakt.

Levenslang leren is essentieel om een optimale, kwaliteitsvolle behandeling te kunnen aanbieden. Ik volg voortdurend bijkomende postgraduaatsopleidingen om mijn kennis te blijven uitbreiden. Zo specialiseerde ik me al in de behandeling van letsels van het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid, enzoverder. Daarnaast stak ik ook de landsgrens over om twee jaar in Nederland ‘Osteopathie bij kinderen en baby’s’ te volgen. Dankzij deze opleiding ben ik ook expert in de osteopathische en oorzakelijke behandeling van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen die klachten hebben.

De opleidingen die ik reeds volgde zijn:

 • 2019 - Spreker Congres Run & Health: The running Body
 • 2018 - Diagnose en behandeling RX-MRI lage rugpijn
 • 2018 - Viscero-Joint Connections (Jean-Pierre Barral)
 • 2018 - Spreker Congres Bike & Health: Fietsen: Het lichaam als een dynamisch geheel bekeken
 • 2017 - Osteopathie in de pediatrie (Hanne De Ruyck)
 • 2017 - Osteopathy and osteopathy only
 • 2017 - Masterclass low back pain and neck pain
 • 2015-2017 - Specialisatieopleiding Osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangerschap
 • 2016 - Het neuro-vegetatieve systeem (André Chantepie)
 • 2011-2015 - Osteopaat D.O. (Belgian School of Osteopathy)

Connecteer met mij op LinkedIn of neem contact met mij op voor een eerste kennismaking.

×

Margot Chen-Maenhaut

osteopaat d.o

Mag ik mij even voorstellen, Ik ben Margot Chen-Maenhaut, erkend osteopaat. Mensen op weg helpen met hun gezondheid is mijn grootste passie! Al op jonge leeftijd was ik erg gefascineerd door het menselijk lichaam in al zijn aspecten. Hoe het lichaam zelf altijd naar balans streeft en de kracht van haar zelfgenezend vermogen. Osteopathie opende mijn ogen voor een hele nieuwe manier van denken over de relatie tussen gezondheid en ziekte. Na vijf jaar studeerde ik af aan The International Academy of Osteopathy in Gent waar ik mijn Bachelor en Master in Osteopathie behaalde.

Bij mij kan u terecht voor allerlei lichamelijke klachten zowel acuut als chronisch. Ik onderzoek niet alleen de acute symptomen maar ook naar het onderliggend verhaal zoals vaak het geval is met chronische ziektebeelden. Samen met mijn patiënten werk ik naar een dieper niveau van genezing en begrip.

Connecteer met mij op LinkedIn of neem contact met mij op voor een eerste kennismaking.

×

Luckas Biltereyst

kinesist

Beweging, sport en het menselijk lichaam fascineren mij al van toen ik een kleine jongen was. De beslissing om na mijn humaniora kinesitherapie te gaan sturen, was dan ook een logische keuze. Tijdens deze studie werd mijn interesse voor het menselijk lichaam en het functioneren ervan versterkt. Ik studeerde af met als specialisatie ‘musculoskeletale aandoeningen’. Patiënten begeleiden op een professionele manier en hen naar een hoger niveau tillen met voldoende aandacht en inzicht in hun eigen functioneren is mijn leidraad. Ik ben sterk gemotiveerd om elke dag bij te leren en op een constructieve, probleemoplossende manier te werken. Mensen revalideren na een orthopedische ingreep, sportletsel of andere musculoskeletale problemen vind ik zeer boeiend. Zowel recreanten als competitieve sporters zijn steeds welkom.

Omdat levenslang leren mijn motto is en nog vele vragen onbeantwoord blijven, besloot ik osteopathie te volgen. Verder wens ik mij als therapeut te verdiepen in ‘Dry Needling’ , neurologische aandoeningen, Temporomandibulair gewricht, …

Naast levenslang leren zoek ik graag nieuwe horizonten op. Door andere culturen en gewoontes te ontdekken en bepaalde ervaringen te ondergaan, kan ik beter relativeren. Ook in het buitenland ga ik op zoek en ben ik nieuwsgierig naar therapieën die in verband staan met beweging en het menselijk lichaam.

Opleiding:

 • 2021 - Opleiding Dry Needling
 • 2019 - Cupping therapy
 • 2019 - Opleiding Osteopathie BELSO (Belgian school of Osteopathy)
 • 2019 - Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen (UGent)
Top